Waarom Tullepepin.nl?

Waarom heb ik www.tullepepin.nl gemaakt?
Zelf ben ik al een aantal jaar verzamelaar van Tullepetaonse pinnekes. Ze zijn er is alle soorten  en maten, steeds meer versieren ze hoeden, jassen en dassen. Na de eerste paar pins was het begin snel gemaakt. De creativiteit, humor, en het verhaal aan de pins hadden mij te pakken. Het mooiste aan het verzamelen voor mij persoonlijk is dat ik heel veel mooie Tullepetaonen heb mogen ontmoeten met een warm (carnavals)hart. Dit maakt voor mij carnaval nog mooier dan het al was en geniet ik net een beetje meer :).

Het was voor mij als beginnend verzamelaar een hele opgave om erachter te komen welke pinnekes er allemaal zijn en wie ze had uitgebracht. Gelukkig waren er een aantal mensen heel behulpzaam om mij op weg te helpen :). Dankjewel daarvoor!

Voor de toekomstige verzamelaars hoop ik het een stuk makkelijker te maken met deze website. De pinnekes zijn per “thema” gesorteerd en per jaartal, dat maakt het zoeken makkelijker.

Gaandeweg wist ik steeds meer over de pinnekes, maar er kwamen ook meer vragen naar boven. Wie heeft deze pin uitgebracht, welk jaar, etc.  daarnaast hoor je vaak verschillende verhalen over 1 pin. Ik wilde graag 1 plek creëren voor alle liefhebbers van Tullepetaonse pins met zoveel mogelijk informatie die correct is. Het is een hele opgave, aangezien er inmiddels ook een hele hoop pins zijn uitgebracht. Ik heb vele mails, appjes en berichten verstuurd om informatie te kunnen achterhalen. 

Ten tijde van dit schrijven is de site nog lang niet voorzien van alle correcte info, maar er komt steeds meer binnen en ik vul de info regelmatig aan. De site vormt langzaam het  “archief”  wat ik voor ogen heb. 

Iedereen die een pin wilde ruilen, die heeft geholpen met het zoeken naar pinnekes, die een stukje informatie heeft gedeeld; BEDANKT! Zonder jullie had de site nooit kunnen bestaan.

In gesprek met?

Een aantal gesprekken zijn gevoerd, anderen staan gepland. Met wie? Met de makers en ontwerpers van verschillende pins. Ze maken veel mensen blij en zorgen voor een extra stukje “praal” tijdens het feest der feesten, graag wil ik ook hun verhaal vertellen.

Complete verzameling ?

Van veldtekens zijn er verschillende complete verzamelingen en hier is zicht op. Op deze manier blijft een stuk carnavalsgeschiedenis van Tullepetaonestad bewaard. Van de pinnekes is nog geen (bekende) complete verzameling aanwezig. De pinnekes horen al ruim 20 jaar bij het carnaval en zijn inmiddels ook niet meer weg te denken. Graag zou ik de verzameling helemaal compleet maken met bijhorende info om een om stuk carnavalsgeschiedenis van Tullepetaonestad te bewaren voor de toekomst. Wil je me daarbij helpen, stuur een mail naar: info@tullepepin.nl Alle hulp is meer dan welkom!

Leutige groet,

Mani